Zec u “klubu 500”

Katarina Zec – nekadašnja igračica Crvene zvezde, devojka koja je prošla sve mlađe kategorije Srbije – u dresu Univerziteta Teksas El Paso, ostvarila je pažnje vredan rezultat.

Naime, talentovano krilo je posle sedam kola novog univerzitetskog šampionata u SAD, probila granicu od 500 poena u dresu Teksas El Pasa. Precizno – trenutno je na 506 poena.

Inače, ovo je treća godina od kako Zec igra za „UTEP Miners“. Prvu je završila sa 143 poena, na kontu, u drugoj ubacila 285, a posle osam kola u trećoj je već na 78 poena. Jasan pokazatelj da je postala jedan od nosilaca ekipe, u svim dosadašnjim mečevima bila je deo prve petorke.

Inače, odlične partije u dresu “Providensa” pruža i Jovana Nogić koja je već četvrtu godinu u SAD i odavno je prešla granicu od hiljadu poena u univerzitetskoj karijeri, trenutno je na proseku od 15 poena i tri skoka. I  Ivana Raca za sada ima odličnu sezonu. Mlada reprezentativka Srbije, koja igra za „Vejk forest“ trenutno je na proseku od 13,6 poena i 6,8 skokova.

Ove vesti sigurno raduju Marinu Maljković i njene saradnike u mlađim  selekcijama Srbije, pred izuzetno važno leto koje naše repezentacije – seniorsku i mladu – očekuje u godini pred nama.

KATEGORIJE