“Želim da uramim i ovaj dres”

Zrenjanin i Niš su nestrpljivi. Broje dane do početka Evropskog prvenstva košarkašica, kome će pre finalne runde u Beogradu, biti domaćini. Zamislite onda kako je našim košarkašicama. Koliko su one nestrpljive!

Na okupu su od 15. maja, prošle su prvu fazu na Zlatiboru, trenutno su u Beogradu, gde će ostati do puta u Francusku, na pripremni turnir. Ovog vikenda odigraće i dve prijateljske utakmice protiv Slovačke. Sve ide svojim tokom. A što je najvažnije – sve su dobro raspoložene. Osmesi na njihovim licima, o tome govore bolje od bilo kakvih reči.
– U dresu naše reprezentacije osećamo se najlepše. Tada smo najponosnije jer predstavljamo našu zemlju – pričala je novinarima Ana Dabović, jedna od lidera srpskog tima.

Naše košarkašice će imati čast da prve ponesu nove – plave – dresove u kojima će sve srpske reprezentacije igrati ovog leta.
– Mnogo je važno na koji način ćemo da nosimo taj dres. Imam dva uramljena dresa, jedan sa Evropskog prvenstva i drugi sa Olimpijskih igara, a nadam se da ću uramiti i ovaj.

Evropsko prvenstvo, koje zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje za manje od tri nedelje, srpski tim igraće u Zrenjaninu u D grupi sa Belgijom, Belorusijom i Rusijom. Kako je Dabovićeva ocenila, to jeste najteža grupa na Šampionat, ali to ne bi smelo da nas opterećuje.

– Treba da budemo koncentrisane na sebe. Trudimo se da budemo spremne. Ako sve devojke budu zdrave, verujem u dobar rezultat, a to je nadam se odlazak na Olimpijske igre sledeće godine – navela je Dabović.

Na Evropskom prvenstu 2015. godine Srbija je napravila veliki uspeh osvojivših zlatnu medalju, a Dabović ističe da bi volela da se to ponovi i ove godine.

– Svi bismo svi voleli da to uradimo. To bi bilo ostvarenje sna pred našim navijačima. Treba ići korak po korak, utakmicu po utakmicu. Prvi cilj je da prođemo grupu, a posle je sve moguće”.

Kaže i da joj je drago što se Marina Maljković vratila na čelo reprezentacije.
– Sa njom smo ostvarili najveće uspehe u ženskoj košarci. Nadam se da će to biti i sada.

Dabovićeva smatra da igranje pred domaćom publikom nosi i dozu odgovornosti.
– Meni je to motiv više. Uvek sam volela da igram pred našom publikom. Velika je odgovornost, možda to dovede do opterećenja kod devojaka, ali verujem da nas stručni štab dobro priprema da to ne dozvolimo – zaključila je Dabović.

Evropsko prvenstvo za košarkašice počinje 27. juna i trajaće do 7. jula.

FOTO: KSS

KATEGORIJE