Žreb nije bio naklonjen Ristiću i Arizoni

Žreb za NCAA turnir nije bio naklonjen Arizoni koju je većina anlitičara i medija, posle osvajanja Pac-12 konferencije, videla kao trećeg nosioca u jednom od regiona. Međutim Vajldketsi su završili kao četvrti, i to na „Jugu“, gde će prve dve runde igrati u Bojziju, umesto na priželjkivanom „Srednjem zapadu“, odnosno u San Dijegu, gde bi zbog blizine Tusona imali daleko veću podršku navijača.

Ukoliko preskoče prvu prepreku Bafalo, što ne bi trebalo da bude problem, Dušana Ristića i saigrače bi u dugoj rundi očekivao duel sa petorangiranim Kentakijem (startuje protiv Dejvidsona Dušana Kovačevića), daleko težim rivalom od Klemsona na „Srednjem zapadu“.

Ako eliminišu ekipu Džona Kaliparija, usledila bi selidba u Atlantu i potenciajlni dvoboj sa Virdžinijom, prvorangiranom ekipom „Juga“, ali i kompletne NCAA, dok bi im eventualni protivnik u trećoj rundi „Srednjeg zapada“, u Omahi, bio Kanzas…

Stiven F Ostin, Jovana Grujića, kao 14-rangirani na „Istoku“ u prvom kolu će igrati protiv trećeg nosioca regiona, ekipe Teksas Tek, dok će Maršal Milana Mijovića, takođe na „Istoku“, kao 13-rangirani za prvog protivnika imati Vičitu Stejt (4).

Kompletan raspored

KATEGORIJE