Zvanično je – za Žućkovu levicu, opet u Nišu

Sada je i zvanično – za trofej u Kupu Radivoja Koraća, osam najboljih ekipa iz Srbije, boriće se u Nišu. Dok će četiri ženske ekipe, za trofej u Kupu Milana Ciga Vasojevića, igrati u Loznici.

U kratkom saopštenju na sajtu KSS stoji:
“Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije doneo je odluke o organizatorima završnih turnira nacionalnog kupa za seniore i seniorke, kao i turnira Beobasket Mini kupa za pionirke i pionire.
Domaćin završnog turnira Kupa Radivoj Korać i 2019. godine će biti Niš (14-17. februar 2019, dvorana „Čair“), dok će se finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević održati u Lozici (16-17. mart 2019, dvorana „Lagator“).
Tokom završnice seniorskog Kupa, u Nišu će već tradicionalno biti održan i Beobasket Mini kup za pionire (15-17. februar 2019), dok će u Loznici biti održan Beobasket Mini kup za pionirke (16-17. mart 2019).”

Inače, poznati su svi učesnici Kupa Radivoja Koraća – to su četiri ABA ligaša: Crvena zvezda mts, Partizan NIS, Mega Bemaks i FMP, dve najbolje ekipe prvog dela KLS: Borac i Dinamik, kao i finalisti drugog stepena Kupa KSS: Novi Pazar i Sveti Đorđe iz Žitišta.

Kod košarkašica za trofej se bore četiri ekipe. To su tri najbolje posle ligaškog dela takmičenja, kao i pobednik drugog stepena Kupa KSS, gde u finalu igraju Radivoj Korać i Bor.

U obe konkurencije, trofeje u kupu, brani Partizan.

KATEGORIJE