Zvezda brani, Partizan napada trofej

Utakmicom u Železniku, večeras od 18 časova, statovaće finalna serija prvenstva košarkašica. Crvena zvezda brani trofej koji je već dve godine u njihovom vlasništvu, Partizan bi da vrati pehar u svoje vitrine.

Svaki tim ima svoje razloge zašto misli da bi baš on trebalo da se na kraju raduje… Zvezda jer je ligu završila na prvom mestu, pa i jer je u poslednjih 12 derbija, ostvarila 11 pobeda. Partizan jer je igrao dobro ove sezone i jer je već osvojio trofej ove sezone – taj jedini derbi koji su crno-bele dobile u poslednje vreme, bio je u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića, nedavno u Banji Koviljači.

Dragan Vuković, trener aktuelnih šampionki, pred nove okršaje je podsetio:
– Mi smo na Kupu bili oslabljeni, imali smo dosta problema sa povredama, sada ćemo biti kompletni. Osim toga, to je bio sistem u kome jedna utakmica odlučuje, sada će morati tri da se dobiju u za trofej. Uslovno rečeno, u ovom sistemu imamo više šansi.

Vuković zna i šta bi njegov tim trebalo da uradi da bi sačuvao titulu na Malom Kalemegdanu.
– Pre svega, moramo da zaustavimo Ivanku Matić koja igra košarku karijere. Bitna je energija sa kojom igramo cele sezone, a koju zbog problema sa povredama nismo bili u stanju da ispoljimo na Kupu.

Istovremeno, Partizan je vrlo dobro svestan šta ga čeka u finalu, ali i spreman. Poručio je njegov trener, Blagoja Ivić.
– Dobro se poznajemo, znamo sve kvalitete, ali i mane Zvezde. Kao što oni znaju i naše. Odigrali smo toliko utakmica. Osim toga, cele sezone smo igrali na dva-tri dana. To nikome nije strano.

I dok u Zvezdi traže način da zaustave Ivanku Matić, tako Partizan zna da će morati da zaustavi Jovanu Adamović, nekada Rad. Bivšu reprezentativku koja je pred plej-of pojačala crveno-bele.
– Radi se o jednoj od najbolji igračica lige. Njen dolazak je doneo mnogo kvaliteta Zvezdi. To je komplentna igračica, koja može da pogodi spolja, da igra u reketu, leđima košu. Sve vidi i razigrava ekipu. Nema tu dalje priče. Pokušaćemo da nametnemo naš ritam, da igramo čvrstu odbranu… Jedino tako možemo sa Zvezdom.

RASPORED FINALA
Prvi meč – 17.april
Crvena zvezda – Partizan 1953 u 18, dvorana FMP u Železniku.
Drugi meč – 20.april
Partizan 1953 – Crvena zvezda u 20,30, dvorana: „Ranko Žeravica”.
Treći meč – 23. april
Crvena zvezda – Partizan 1953 u 18. Dvorana FMP u Železniku.

Serija se igra do tri pobede, termine za eventualnu četvrtu ili petu utakmicu biće naknadno određen shodno zahtevima TV Arenasport koja prenosi sve mečeve finala

FOTO: KSS

KATEGORIJE