Zvezda napada drugi trofej

Samo pet dana pošto su proslavile trofej u Kupu Milana Cige Vasojevića, košarkašice Crvene zvezde očekuje borba za novi pehar. Tokom vikenda u Celju će biti održan završni turnir ženske Jadranske lige, na kome uz crveno-bele dame učestvuju još Budućnost – inače protivnik Zvezde u polufinalu – Beroe i Celje.

Nekadašnji evropski prvak, ligaški deo regionalnog takmičenja završio je kao drugoplasirani sa skorom 11-3, Budućnost je bila treća, u međusobnim susretima ove sezone skor je 1-1. Zvezda je u Beogradu slavila – 61:51, Budućnost bila bolja u Podgorici – 59:58.

Finalni turnir u Celju počinje upravo utakmicom Zvezde i Budućnosti, u subotu od 15 časova. Drugo polufinale, između Celja i Beroa, zakazano je za 19 časova. Između dve utakmice planiran je meč „svih zvezda”.

Pred start finalnog turnira, Dragan Vuković, trener Crvene zvezde Kombank je rekao:
– VABA liga je u poslednjih nekoliko godina postalo jedno veoma simpatično takmičenje. Meni je drago što smo mi svake godine u tom takmičenju sve bolji i bolji.

U istoriji VABA lige, Zvezda nije podizala pobednički pehar. Inače, od srpskih klubova u ovom takmičenju trofej je dva puta osvajao Partizan (2012. i 2013. godine), dok se Radivoj Korać radovao jednom (2014).

KATEGORIJE