Zvezda pala i u Andori

Crvena zvezda i definitivno ima problem kada igra van Beograda. Još jedan dokaz za to je poraz od Andore u osmom kolu Evrokupa – 91:80 (25:20, 21:27, 25:15, 20:18)

Ponovo su se crveno-beli mučili sa igrom u defanzivi, dozvoljavali su previše lakih poena, otvorenih trojki, kada se na to prirodaju raspoloženi Albisi i Jelinek i pogođene trojke i nedostatak kreativnosti kada nema Reglanda poraz je bio neizbežan.

Zvezda je tako pala na treće mesto u grupi “A” sa polovičnim učinkom (4-4), Andora je preuzela drugu poziciju (5-3), pa će Tomić tako morati što pre da vrati ekipu na pobednički kolosek. Dva preostala duela sa Brešom i Galatasarajem će biti ključna za plasman u narednu fazu takmičenja. Jedina dobra vest za srpski tim je pobeda Monaka protiv Ulma.

Dva različita lica Zvezde viđena su u prvih 20 minuta meča. Dok su u ofanzivi pokazali da mogu da pariraju raspucanoj Andori, u odbrani su imali veliki problem.

Domaćin je napade rešavao preko Albisija, koji dao čak 15 poena (5-4 za tri) u prvom delu, Regland je imao tri lične, ali je i pored svega toga trojkom Perperoglua uz zvuk sirene Zvezda na pauzu otišla sa prednošću (46:47).

Koliko su se oslonili na dalekometnu paljbu najbolje govori to što je Andora imala više pokušaja za tri nego za dva (17-16).

Sudar dve filozofije se nastavio i po povratku na teren. Andora je nastavila sa šutem za tri, crveno-beli sa prodorima i igrom u reketu.

Uspešnija je bil zamisao Ibona Navara. Jelinek je bio raspoložen, pogađao je trojke pod faulom, išao i na liniju penala i na njegovim krilima je Andora stigla do velikih “+9” (71:62). Da problem bude još veći za Tomića, Regland je zbog četiri lične morao na klupu…

Bez obzira na problem sa faulovima Tomić je poslao Reglanda na parket od starta poslednje deonice. Pripretila je srpska ekipa dva puta, prišli su na po tri, odnosno pet poena zaostatka (73:70, 78:73), ali su oba naleta odbijena, prvo Jelinek, pa Albisi. A, kada je Perperoglu loptu bacio u aut u pokušaju da iznudi aut i kada je Šurna to kaznio bilo je jasno da povratka u meč više nema (84:73).

ANDORA: Luz 2, Stević 10 (7sk), Albisi 19, Henton, Dijanj, Šurna 10, Kolom, Jelinek 16 (5sk), Apšo 7 (5sk), Enis 7, Vitington 10, Vitali 10
ZVEZDA: Regland 20 (3as), Čović 6, Perperoglu 10, Nenadić, Lazić 3, Faje 7 (9sk), Beron 14, Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbes 9 (8sk), Odžo 9

KATEGORIJE