Zvezda potpopila Mornar

Crvena zvezda i Mornar su prošle sezone igrali brojne uzbudljive mečeve, imali interesantnu i polufinalnu plej-of seriju… Ali, ovoga puta crveno-beli su znali „za jadac“. Znali su dobro da po svaku cenu moraju da zaustave svaku ideju o šutu za tri poena Barana, a bez tog najjačeg oružja gosti jednostavno nisu mogli da se nose sa jačim rivalom.

Plus, Zvezda je imala snagu u reketu u Majklu Odžu koji je potpuno neutralisao visinu i kvalitet Uroša Lukovića. Jednostavno, Beograđani su bili dominantni u utakmici za koju se smatralo da će biti jedan od derbija kola.

Zvezda je konstantno imala dvocifrenu prednost koja je išla i preko 20 poena, a jedini pravi prepoznatljivi „mornarski“ bljesak ponudio je Voler u trećem periodu. Amerikanac je vezao pet napada u kojima je pogađao čudesne šuteve iz teških pozicija, tako da je smanjio zaostatak za Zvezdom, ali nikako i pripretio domaćinu. Razlog je ležao i u raspoloženim crveno-belima.

Tomić je pružio priliku Nenadiću koji je, kao i uvek, iskoristio maksimalno svaki minut, a šansu je posle dugo vremena dobio i Marko Kešelj, čiji je ulazak u igru ispraćen ovacijama.

Crvena zvezda – Mornar 104:71 (23:16, 27:16, 25:27, 29:12)

Crvena zvezda: Reglend 9, Čović 3, Kešelj 6, Nenadić 8, Lazić 4, Faje 5, Beron 18, Dobrić 8, Ristić 14, Simanić 11, Cirbes 2, Odžo 16.

Mornar: Mićović 2, Braun 19, Kenig 4,  Drenovac 4, Pavić 8, Vujošević 4, Pavićević, Voler 19, Sane 7, Vranješ, Rebić, Luković 4.

 

KATEGORIJE