Zvezda protiv Krke želi da dokaže da 13 nije baksuzan broj

Da bismo se setili kada je poslednji put Krka pobedila Crvenu zvezdu u Beogradu morali smo da se vratimo unazad sedam godina. Precizno, u 29. januar 2011. godine. Od tada crveno-beli su slavili na šest uzastopnih utakmica u glavnom gradu Srbije, kada im je rival bio tim iz Novog Mesta.
I sutra (17.00, dvorana “Aleksandar Nikolić”), šampion Srbije je favorit protiv prošlogodišnjeg osvajača ABA 2 lige. Serija od 12 uzastopnih trijumfa u pripremnim mečevima, kao i utakmicama regionalnog takmičenja i Evrokupa, sigurno da je vredna pažnje. Ipak, trener Zvezde, Milan Tomić, ne želi ni sada da odstupi od matrice koju je postavio od momenta preuzimanja tima.
– Maksimalno uvažavanje za ekipu Krke. Mi smo rekli i to ću svaki put ponvioti, da smo ekipa koja je u stvaranju i moramo maksimalno da odigramo svaki meč, i na prvom mestu koncentrisano i timski.  Ova liga je vrlo ujednačena, timovi imaju svoj kvalitet, i svako potcenjivanje bilo koga može da se završi porazom – počeo je izlaganje Tomić.
Šef struke crveno-belih nije do detalja analizirao stanje svih igrača, ali je naglasio da je jedan adut potpuno spreman.
– Regland se oporavio od prehlade i visoke temperatue, a kompletan sastav znaćemo pred početak utakmice. Pozivam navijače da dođu da podrže ovo što radimo i momke koji igraju za Crvenu zvezdu – završio je Tomić.
Detaljniju analizu sutrašnjeg rivala izneo je  centar Dušan Ristić
– Po povratku iz Monaka, gde smo odigrali jednu neizvesnu i tvrdu utakmicu, vraćamo se obavezama u ABA ligi. Ova liga i timovi u njoj zahtevaju maksimalnu angažovanost, i odsustvo bilo kakvog potcenjivanja. Krka je pokazala da joj je mesto u regionalnom takmičenju i borbom kroz drugi rang takmičenja, kroz koji je zasluženo došla do ABA lige, ali i pobedom nad Mornarom u Novom Mestu. Dolaze bez ikakvog opterećenja u Beograd, i zato moramo da odigramo maksimalno odgovorno – rekao je centar crveno-belih.

KATEGORIJE