Alimpijević: Skoro savršen meč

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je smiren posle još jedne velike pobede njegovih izabranika.

– Pre početka ovog kola pet poslednjih mesta pripadalo ekipama sa po tri pobede što govori koliko je Evroliga jaka i koliko su to moćni sastavi… Po meni, opet kažem, dozvoljavam da grešim, Efes je moćan tim, sastavljenim od izuzetno dobrih individualaca, koji, ako se sistemski ne neosposobe, mogu da naprave ogroman problem – kaže Alimpijević, podsećajući da tim iz Istanbula može da igra sa istim kvalitetom kod kuće i na gostovanjima. – Nemaju jak domaći teren, ali zbog ovakvih igrača kakve imaju, realno je da ne prave preveliku razliku oko toga da li igraju kod kuće ili na strani, što nam je pored ofanzivnog skoka i jakih individualnih kvaliteta, bila treća stvar za oprez.

Alimpijević je istakao da je do trijumfa došao tim.

– Raduje me da je ovo još jedna timska pobeda. Kada se vratimo na trijumfe nad Barselonom, Makabijem i Realom jasno je da smo do svake došli timskom partijom. Heroji iskoče u prvi plan, ali ima malih heroja koji odrade dobar posao, a njih je bilo mnogo večeras i zato sam izuzetno ponosan na način na koji smo ostvarili trijumf.

Primetno je da je samopouzdanje igrača poraslo.

– Svo to samopouzdanje je došlo iz dobrog treninga i nadam se da ćemo ostati na ovom putu, ima tu još mnogo da se igra. Mi verujemo u sebe od početka. Govorio sam od starta da će biti amplituda, ne zato što tražim alibi već jer je to realnost, 11 novih ljudi, stručni štab. Ako nemamo pritisak u Evroligi, to ne znači da nećemo ići na pobedu. Kad pobeđujete i kada se nosite sa ekipama u Evroligi onda lakše dolazite do cilja u našem prioritetnom takmičenju – ABA ligi. Sledeće sezone mogu da kažem da je ova ekipa na okupu duže, pa da su naši prioriteti ti i ti. Ali, to ne znači da nas ove sezone ne interesuje Evroliga. Ja verujem u nas.

Crveno-beli su odigrali gotovo savršenu utakmicu…

– Bila je skoro savršena, jer smo imali loš period od dva minuta u drugoj četvrtini. Ali, savršene utakmice ne postoje, jer ne igrate protiv amatera, vi već vrhusnkih igrača. Nemam šta da zamerim mojim momcima, jer su i te greške bitan korak ka sazrevanju. Pokazujemo konture kako tim treba da izgleda kada bude najvažnije, a to je na kraju. Zadovoljan sam komunikacijom, pristupom, prihvatanjem nečega novog, to je veličina igrača. Sve to je proces.

KATEGORIJE