Američki novinari opčinjeni Bobijevom smirenošću: Da li se ti ikada naljutiš?

Dok je trener Detroita Sten Van Gandi posle poraza od Bostona bio iznerviran činjenicom da sudije ne štite dovoljno srpskog centra Bobana Marjanovića, istakavši da arbitre nije briga samo zato što je visok 2.22, reprezentativac “orlova je nakon šestog uzastopnog neuspeha Pistonsa objašnjavao američkim novinarima na koji način ostaje smiren tokom utakmice i pored očiglednih faulova koji nisu svirani.

– Često se naljutim, samo što to nekada pokažem, a nekada ne. Nekada zaboravim brzo i trudim se da ne mislim na to – rekao je Marjanović. – Došli smo ovde da se zabavimo, a ne da budemo ljuti. Ako u glavi imate bes i ako razmišljate o tome vaš fokus i vaša igra će ići sve niže i niže. Ako uspete da se izborite sa tim vaša igra će biti bolja. Ali ako zaboravite na to, ako imate “kratko pamćenje”, nastavljate da se razvijate. Ljudi to vide. Ne treba se fokusirati na takve stvari, treba uvek da budeš u igri i da ne dozvoliš da te takve sitnice povuku dole. Mi smo prfesionalnci, igrali smo mnogo utakmica tokom karijere i ti mali detalji ne mogu da nas izbace iz meča.

Zanimalo je američke novinare i da li je Marjanović u Evropi imao drugačiji tretman kod sudija, odnosno da li je protivničkim košarkašima bilo dozboljeno da igraju sa mnogo kontatka protiv njega.

– U Evropi je možda fizički zahtevnija igra, postoji više kontakta. Ne znam, poredimo različite stvari. Zavisi i od igrača protiv kojih igraš. Milsim da je sve u iskustvu, koje stičeš i na treningu. Većinu situacija vežbaš, očekuješ kontakt. Naravno ne možes da ubaciš svaki šut, teško je, ali treniraš da bi tvoji procenti bili veći.

Van Gandi je, pored suđenja, zamerke imao i na račun igre svojih košarkaša u minutima u kojima je Bobi bio na parketu.

– Mislim da ne radimo dobar posao kada Boban uđe u igru. Igrali smo oko njega. Veoma se trudio, a mi ga nismo tražili, to je jedna od stvari na kojima ćemo morati da radimo – rekao je strateg Detroita.

KATEGORIJE