Amerika rafalno po Španiji

U prvom pripremnom meču protiv neke druge selekcije – i to jedne od najjačih na narednom Svetskom prvenstvu – Sjedinjene Američke Države su slavile. Španci su dugo bili na ubedljivom zaostatku, ali su onda sa minus 18 došli na osam poena razlike, četiri minuta pre kraja. Greg Popović ništa nije menjao, čekao je da vidi reakciju momaka od kojih se ne očekuje da nose ovaj tim. Džo Heris je pogodio trojku, Derik Vajt položio, da bi na kraju stvari u svoje ruke preuzeli Kemba Voker i Džejson Tejtum i zapečatili sudbinu Crvene furije. Generalno, Amerika je rafalom srušila Špance – šutirala je 19-11 za tri poena.

Četvorica igrača su meč završila sa dvocifrenim brojem poena – četvorica koji će verovatno to raditi na svakom meču. Na drugoj strani, trio Mark Gasol – Riki Rubio – Serhio Ljulj podsetio je na to koliko kvaliteta Španija i dalje ima i koliko će biti nezgodan protivnik Srbiji u drugoj fazi (uopšte ne dovodimo u pitanje plasman u tu rundu Orlova ili Crvene furije) Mundobasketa.

SAD – Španija 90:81

SAD: Mičel 13, Midlton 12, Voker 11, Tejtum 11, Braun 9, Lopey, Tarner 8, Kuzma 7, Vajt 4, Heris 3, Foks 2, Barns 2, Plamli. Smart nije igrao.

Španija: Gasol 19, Rubio 16, Ljulj 11, R. Fernandez 8, Oriola 8, V. Ernangomez 6, Rivas 5, H. Ernangomez 4, Kolom 4, Dio 2, Klaver, Rabaseda, Beiran, H. Fernandez.

KATEGORIJE