Aron Džekson pobegao iz Evrope

Aron Džekson nastaviće karijeru u Kini posle osam godina provedenih u Evropi, od toga poslednjih pet u CSKA.

Džekson je u razgovoru za podkast novinara Nejta Dankana rekao da je “100 odsto siguran” da je teže i zahtevnije biti profesionalni košarkaš u Evropi, nego u NBA ligi.

“Ponedeljak je slobodan dan. Utorkom trenirate dva puta, sredom i četvrtkom po jednom, u petak je utakmica Evrolige, a svaka je kao finale, jer jurite što bolju poziciju za plej-of. U subotu putujete na meč domaće lige, u nedelju ujutru imate šuterski trening, koji je praktično kao redovan trening, jer morate da se bandažirate i prođete taktičke stvari za utakmicu. Možda imate tri slobodna dana u jednom mesecu, ostalo su treninzi i utakmice. Noćna mora”, ispričao je Džekson.

Posebno neugodna je, prema njegovim rečima, srpska (jugoslovenska) trenerska škola. U CSKA ga je poslednjih godina trenirao Dimitris Itudis, koji je dugo bio asistent Željku Obradoviću u Panatinaikosu.

“Treninzi su uvek zahtevni. Imate stare jugoslovenske trenere, ili trenere koji su učili od srpskih trenera, kod kojih radite vežbe kao u srednjoj školi ili na koledžu. U Majamiju sam nedavno video Ekpea Juda, rekao mi je da čini sve samo da se ne vrati u Evropu. Umoran je od brojnih treninga. Ljudi ne znaju koliko je to iscrpljujuće”, ističe Aron Džekson.

Ekpe Judo sa Fenerbahčeom je osvojio Evroligu i prvenstvo Turske, pa potpisao za Jutu Džez.

KATEGORIJE