Australija bez Boldena

Džona Bolden neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kini. Nekadašnji igrač FMP-a napustio je reprezentaciju Australije i to – kako pišu tamošnji mediji – iz ličnih razloga. Umesto da ide u Kinu, Bolden će se vratiti u Filadelfiju, gde već neko vreme igra za 76erse.

– Prvo na šta pomislim kada se igrač povuče iz reprezentacije, jeste da je to bila teška odluka – rekao je posle svega Andrej Lemanis, selektor Australije.

Odluka je dodatno iznenađujuća pošto je iza Boldena bila sjajna protiv Kanada, u kojoj je ubadio 12 poena, imao pet skokova. Ko će zameniti nekadašnjeg Pantera u reprezentaciji Australije, biće odlučeno uskoro. To bi mogli da budu Brk Motum i Deng Adel.

Pre Boldena, selektoru su otkazali Ben Simons i Ton Mejker, zbog klupskih obaveza, Rajan Brekhof, zbog rođenja deteta i Dante Eksum, zbog povrede.

Inače, „Bumersi” su danas došli u Melbur, gde će 22. i 24. avgusta igrati protiv selekcije SAD, što će im biti poslednja provera pred put u Kinu, na Svetski kup. Australija je u H grupi, u Donguanu, gde će joj rivali biti: Kanada, Senegal i Litvanija.

FOTO: Australia basketball

KATEGORIJE