ZVEZDA ŽELELA MILANA TOMIĆA

Dejan Radonjić je u subotu odlučio, kako je rekao, da ipak ne bude više trener Crvene zvezde posle veoma uspešnog perioda od četiri godine i tri meseca u kome su crveno-beli osvojili devet trofeja. Njegov konačan stav je, logično, inicirao silna nagađanja ko bi mogao da ga nasledi na klupi jadranskog i srpskog šampiona.

 

 

Zasad je sigurno da to neće biti Milan Tomić, pomoćni trener Olimpijakosa koji je izvesno vreme bio na radaru crveno-belih. Zapravo, dok se još nije definitivno znalo da li će Radonjić ostati ili otići, klub s Malog Kalemegdana je kontaktirao s Tomićem, u to vreme slobodnim trenerom, s obzirom na to da mu je krajem sezone istekao ugovor sa Atinjanima.

 

Zvezda je bila direktna, objasnivši Tomiću da prvo želi da vidi da li će Radonjić izabrati produžetak saradnje i ukoliko ne bude tako, raspoložena je da angažuje legendu Olimpijakosa. Tomić je bio ništa manje direktan. Rekao je da je raspoložen da sasluša ideje crveno-belih i da sedne za pregovarački sto kada bude jasna situacija oko Radonjića, odnosno ukoliko crnogorski stručnjak odluči da ode.

 

Naravno, obe strane su ostavile mogućnost da do završnih pregovora ne dođe, prvo, ukoliko Radonjić ostane šef stručnog štaba Zvezde, drugo, ukoliko Olimpijakos iznese pred Tomića predlog o nastavku saradnje. U međuvremenu se desila druga opcija, odnosno Pirejci su produžili ugovor sa srpskim stručnjakom, i to pre desetak dana. Već tada je bilo jasno, da ukoliko trofejni trener crveno-belih ne ostane na klupi, da će klub s Malog Kalemegdana morati da traži naslednika van pirejskog dvorišta.

 

 

KATEGORIJE