Avra­mo­vić gu­ra Va­re­ze

Iako je to trebalo da predstavlja derbi sredine tabele, duel Vareza i Kapo D’Orlanda pretvorio se u igru mačke i miša. Domaćin je pregazio Sicilijance, a Alek­sa Avra­mo­vić je bio veoma zapažen u trijumfu ekipe sa severa Italije. Talentovani bek koji je bio na spisku od 14 igrača Aleksandra Đorđevića, selektora Srbije, za prvi prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, postigao je devet poena (6-3 za dva, 2-1 trojke) imao šest asistencija, po dva skoka, izgubljene i ukradene lopte za 18 minuta na parketu.

Znatno manje vremena igrao je Milenko Tepić za Brindizi, a njegov tim izgubio je od Trenta. Iskusni bek je za devet minuta postigao dva poena iz dva šuta iz igre.

De­se­to ko­lo: Kre­mo­na – Ave­li­no 86:73, Va­re­ze – Ka­po D’Or­lan­do 82:58, Brin­di­zi – Tren­to 72:77, Kan­tu – Vir­tus 94:87.

Ta­be­la: Bre­ša 9-1, Ave­li­no, Ve­ne­ci­ja 7-3, Mi­la­no 7-2, To­ri­no 6-3, Sa­sa­ri 6-4, Kan­tu 5-5, Va­re­ze, Vir­tus, Kre­mo­na, Pi­sto­ja, Tren­to, Ka­po D’Or­lan­do 4-6, Pe­za­ro, Re­đo Emi­li­ja 3-7, Brin­di­zi 2-8.

KATEGORIJE