BEZ RADULJICE NA EP!

Posle Marka Simonovića koji je povredio šaku, Srbija na Evrobasketu neće moći da računa ni na Miroslava Raduljicu! Šokantnu vest da će “orlovi” u Tursku odletetei bez jednog od najstandardnijeg u poslenja tri leta kada su doleteli do svetskog I olimpijskog srebra te kontinentalnog polifinala, saopštio je danas selektor Aleksandar Đorđević, pred ulazak u avion za Hamburg u kome nije bilo Raduljice. Razlog: oporavak od upale kolena traje predugo da bi ostalo prostora da iole spreman dočeka Evropsko prvenstvo.

– U neprijatnoj smo situaciji, jer Raduljica više nije deo ekipe ovog leta. Mora da preskoči Evrobasket pošto ne može na vreme da izađe iz problema koji vuče – rekao je Đoršević, koji na turniru na severu Nemačke neće moći da računa biti ni na Miloša Teodosiće ni Nemanju Nedovića koji su takoše na poštedi. Teodosić ostaje u Beogradu da završi poslednji deo programa, priključiće nam se od ponedeljka u Atini. Unikaha pak zahteva da se Nedović pojavi na kontroli u Malagu, pa ni on ne putuje s nama. Njegov oporavak ide dobro, već je počeo malo da radi s loptom. Pozitivan sam po tom pitanju, ali se radi o stvarima koje ne možemo da predvidimo.

 

13 U HAMBURGU

SRBIJU će u Hamburgu predstavljati: Stefan Jović, Vasilije Micić, Branko Lazić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Vladimir Štimac i Ognjen Kuzmić.

 

Iz reči selektora jasno je da Unikaha odlučuje. NA drugoj strani veća je izvesnost da če Teodosić biti u timu.

– Teo će za pet-šest dana biti pravi, prošao je deo priprema na Kopaoniku, a po dolasku u Beograd je osetio problem sa listom. I Raduljica i on su savetima pomagali mlađima i neiskusnijima, ali to, naravno, nije isto kao kada su na terenu. Sve se oseti, ali moramo dalje i da tražimo našu igru. Ostali treniraju izvanredno, pa očekujem jaku Srbiju, kao što smo se predstavili na “Trofeju Beograda”. Jedini cilj je da igramo čvrstu košarku i iz toga izvlačimo kvalitet.

Srbija će na Superkupu u Hamburgu odigrati tri meča u tri dana.

– Takvi su nam i ciklusi na pripremama, radimo jako tri dana, a onda malo olabavimo. Momci su spremni za takav napor. Nije bilo ovako planirano, trebalo je da raspolažemo većim brojem igrača kako bismo izbegli prevelike napore, ali tražićemo rešenja izmenama i deljenjem minuta.

 

Situacija sa povredama ipak nije poremetila ambicije na EP.

– Da nam ambicije nisu velike, ne bismo bili ovde i nosili ovaj dres. Ne smemo da bežimo od toga, imamo kvalitet, igrače koji su veoma takmičarski raspoloženi. Ima onih koji su mnogo napredovali, tako pa je na nama da pokažemo vrednost u bilo kom sastavu. Dokle god idemo na velika takmičenja, cilj Srbije je uvek medalja.

 

KATEGORIJE