Bogdanović pogađao, ali nije uspeo da zaustavi Toronto

Bogdan Bogdanović je odigrao odlično protiv Toronta, ali nije uspeo da spreči poraz Sakramenta u Golden 1 centru – 87:102. Nedelja je bila praznik košarke u glavnom gradu Kalifornije, arena je bila popunjena, a to je prijalo sjajnom srpskom beku koji je ovoga puta promenio stil, nije bio u ulozi pleja koji će forsirati pik-en-rol već je bio klasičan bek šuter. I bio je raspoložen, održavao trojkama Sakramento u igri, ali je onda otišao na klupu sa ostatkom glavne petorke, a rezerve su išle iz greške u grešku i Kingsi su ušli u dvocifren minus koji posle nisu uspeli da nadoknade.

Bogdanović je postigao 15 poena, šutirao za dva 2-1, trojke 8-4, sa penala 2-1, imao po skok i asistenciju za 29 minuta na parketu. Najefikasniji kod Kingsa bio je Rendolf sa 19 poena i 11 skokova, dok je Hild dodao 17. U pobedničkom timu ključ je bio Demar Derouzen sa 25 poena (9 asistencija) dok je Ibaka ubacio 20, a Lauri 15 uz 12 skokova i šest asistencija.

Inače, u četvrtom minutu trećeg perioda Derouzen je udario u lice Bogdanovića, srpski as ga je odgurnuo, pa su dvojica sjajnih bekova ušla u konflikt. Ozbiljniji problem sprečio je Ibaka koji je stao između njih dvojice. Svi su bili u čudu kada sudije nisu dodelile tehničku Derouzenu.

 

 

KATEGORIJE