Bogdanović: U Evropi, ako izgubiš, ide trening od tri sata

Kao što je i očekivano, kada skineš skalp najboljoj ekipi današnjice, i to pri tom uradiš ključnim košem i pobedničkim slobodnim bacanjima u poslednjim trenucima meča, onda je sva pažnje usmerena na tebe. Bogdan Bogdanović živi svoj san u NBA ligi, a za „Sakramento Bi“ je opisao nekoliko razlika na koje mora da se navikne u novoj sredini.

Nepuna 24 časa posle pobede nad Voriorsima u Ouklendu, Sakramento je dočekao Milvoki i bio pregažen.

– To je još jedna lekcija koju moram da prođem – rekao je Bogdanović. – Ne možemo da pobedimo Golden Stejt i naredne večeri budemo potpuno ispražnjeni. U Evropi igramo dve utakmice nedeljno. Igramo jedno veče, putujemo komercijalnim letovima sledeći dan, onda igramo sledeće veče. Pošto nemamo čarter letove i putujemo ceo dan, te mečeve jedan za drugim nazivamo uzastopnim.

Bogdan je odrastao u klubovima kod Duška Vujoševića i Željka Obradovića, dvojice izuzetno zahtevnih trenera. Sada uživa u jogi između mečeva i ne nedostaju mu predugi treninzi na koje je navikao.

– U Evropi nema toliko utakmica. Ali, ako izgubiš, trener će te možda kazniti sa tri sata treninga narednog dana – objasnio je Bogdanović i dodao:

– Ovo je moj san i uživam u njemu. Znam da mogu da budem bolji ovde nego u Evropi.

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, čovek je koji najviše uživa dok gleda kako se njegova investicija iz dana u dan sve više isplaćuje.

– Sva ona eli-up dodavanja su bila iz teških pozicija – opisao je Divac fantastičnu saradnju Bogdanovića i Koli-Stajna u kojoj srpski plejmejker spaja talentovanog centra sa košem. – U NBA je skauting sjajan, svi timovi znaju kako igraš. Zato moraš da se prilagođavaš, ne godinu za godinom, nego dan za danom. Bogi to radi sjajno, a defanzivno je iznenadio sve ljude svojim dugim rukama i dobrim instinktom.

KATEGORIJE