BRONZANI SRPSKI KADETI

Posle zlatne medalje juniora i srebrog odličja njihovih vršnjakinja, srpsku naciju obradovali su i kadeti. Ekipa Slobodana Klipe je upotpunila kolekciju pobedom protiv Hrvatske 76:71, koja je Srbiji donela i bronzu. Mlađe selekcije su tako napravile sjajnu uvertiru pred Evropsko prvenstvo seniora, na kome se očekuje vrhunac radovanja ovog uspešnog leta.

Pobeda protiv hrvatskog tima od 50 razlike u trećem kolu šampionata u Podgorici, nije zavarala naše momke. Pažin i drugovi su uspeli da se izdignu posle teškog poraza u polufinalu protiv domaće ekipe i da izađu kao pobednici u veoma neizvesnom meču za treću poziciju.

Prvo poluvreme proteklo je potpuno u znaku Klipinih igrača, kojima je skandiranje sa tribina davalo dodatan vetar u leđa. Strpljivom igrom gradili su prednost sve do maksimalnih plus 15, do kojih su stigli polaganjem Karapandžića (34:19). Hrvati su uspeli da se vrate i da na odmor odu sa jednocifrenim minusom.

U trećoj deonici potpuno su pali srpski igrači, što je rivalu omogućilo da režira preokret. Besneo je selektor Klipa u pauzama, pokušavajući da dozove svoje izabranike. Hrvatska je u tim trenucima bila u konstantnom vođstvu. Ipak, “orlići” su shvatili na vreme da je ulog ovog meča evropska bronzana medalja.

Borili su se svom snagom u poslednjih deset minuta. Bilo je na terenu veoma dramatično. U takvoj napetoj završnici bolje su se snašli Srbi. Hrvati su morali da se pomire sa činjenicom da za njih ovog puta teorija da je nemoguće na istom prvenstvu dva puta izgubiti od iste ekipe nije radila. Ipak im je protivnik bila Srbije.

SRBIJA U16: Mišković, Andrić, Pavićević 5, Karapandžić 13, Pažin 22, Agoč, Živanović 5, Vasić 5, Langović 17, Marković, Tanaskovi 5, Popović 4.
HRVATSKA U16: Petrović, Gizdavić 16, Lukačić 3, Rašić, Gulin 9, Perasović, Rudan 14, Bošnjak 15, Škarica, Šarić 14, Tišma, Majić.

KATEGORIJE