Čanak novi trener Partizana: Nećemo odustati da vratimo klub gde pripada

Kao što smo i najavili, novi trener Partizana biće Nenad Čanak. Nekadašnjeg kapitena kluba iz Humske, kao i pomoćnika u stručnom štabu Aleksandra Džikića, na konferenciji za medije predstavio je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, koji je tom prilikom govorio i o finansijskom stanju, otkrivši da crno-beli trenutno duguju nešto više od sedam miliona evra.

– Čanak je novi trener. Dobio je jednoglasnu podršku na sednici Upravnog odbora, od svih 17 članova. On je bivši kapiten Partizana, videli smo da je dobro dati šansu mladim trenerima – rekao je Mijailović.

Novi strateg crno-belih istakao je, pošto je potpisao ugovor na dve i po godine, da mu je drago što se vratio u svoju sportsku kuću.

– Znam sta navijači očekuju i daću sve od sebe da vratim Partizan gde mu je mesto, u normi ponašanja, a ne rezultata. Nije lako, ali nećemo odustati da vratimo Partizan gde pripada. Ne postoji drugo moranje do pružanja maksimuma na terenu. Sve igrače poznajem osim Milera i Gosa. Sledi utakmica protiv MZT, mislim da smo kvalitetniji i nadam se pobedi – rekao je Čanak na zvaničnoj promociji.

Stručni štab Partizana biće u narednom periodu biće jači za iskusnog stratega Dejana Mijatovića, koji će mladom stručnjaku crno-belih biti prvi pomoćnik.

– Partizan ima veliku armiju navijača i svestan sam odgovornosti koje nosi to mesto. Specifičan momenat i veliki posao ispred nas je da vratimo klub gde pripada. Klubu želim da bude preteča i avangarda, kao i pre 30 godina, u stvaranju tima. Partizan nema treći put. Postoji put stvaranja rezultata i osvajanju trofeja ili građenju tima koji će da traje godinama. Svesni smo da ne biramo momenat kada se upuštamo u neki projekat – poručio je Mijatović.

KATEGORIJE