Čohadarević i Sinadinović u Češkoj

Iskusni centar Darko Čohadarević (31, 205) promenio je klub. Doskorašnji igrač Rabotničkog preselio se u Češku, gde je postao član prvoligaša Olomučka. Ovaj klub trenutno zauzima osmu poziciju na tabeli prve lige Češke, uz skor od četiri pobede i pet poraza.

Tokom bogate karijere Čohadarević je posle studija na Teksas Teku obišao bukvalno pola planete. Igrao je u Poljskoj, Grčkoj, Sloveniji, Gruziji, Kipru, Novom Zelandu, Mađarskoj, Saudijskoj Arabiji…

I “fenjeraš” u elitnom češkom košarkaškom rangu, Hradec, angažovao je pojačanje iz Srbije. Posle očajnog starta i osam poraza u prvih osam utakmica, ovaj klub je otpustio Denija Lohorna, Džoša Tarnera i Kameruna Džonsa, a umesto njih su angažovani Amerikanac Deandre Apčrč i plejmejker iz Srbije Edi Sinadinović (29, 193).

Leskovčanin je karijeru počeo u matičnom Zdravlju, zatim je branio boje Mašinca, sofijskog CSKA, MZT, Ovčeg pola, Zrinjskog, Džolija, Kaleva, Piteštija, Mureša, solunskog PAOK, Slobode iz Tuzle, Brna… Tokom 2015. godine ovaj plejmejker je bio i na probi u Partizanu, ali nije uspeo da se izbori za ugovor.

KATEGORIJE