Crna Gora bez odgovora na rafal Argentine

Reprezentacija Crne Gore i dalje ne zna za pobedu na turniru u Lionu. Slično utakmici prvog kola protiv Francuske, tim Zvezdana Mitrovića izgubio je i dan kasnije od Argentine.

Sokolovi su sasvim dobro igrali u prvom poluvremenu,držali vođstvo – iako ne ubediljivo – ali su onda dozvolili Argentincima da se razigraju, najave „brejk”, a potom dođu i do pobede: Crna Gora – Argentina 77:85 (18:17, 17:16, 17:24, 25:28)

U presudnim trenucima, kod Gaučosa su blistali Laprovitola i Kampaco, uz veliku pomoć Deka i Brusina. I kada su jednom uhvatili dobar ritam, Argentinci nisu skretali sa puta, već su sigurno išli ka pobedi. Sve im je dosta olakšavao sjajan šut za tri poena – ubacili su 10 trojki iz 19 pokušaja. Crna Gora nije uspela da se odbrani od takvog rafala.

Najefikasniji u redovima Crne Gore bili su Petar Popović sa 13 poena, Nikola Vučević i Nemanja Radović su dodali po 11 poena, uz 9 odnosno 6 skokova.

Gebrijel Dek je sa 23 poena i 6 skokova predvodio Argentinu, Fakundo Kampaco je dodao 21, uz 6 skokova i isto toliko asistencija, dok je Nikolas Laprovitola ubacio 11 poena, uz 5 asistencija.

Crna Gora turnir u Lionu završava sutra, od 18 časova, duelom protiv Brazila.

KATEGORIJE