Crnogorci počeli sa Vučevićem, bez Dubljevića i Nidama

Reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. U svom debitantskom nastupu na Mundobasketu, izabranici Zvezdana Mitrovića biće u grupi sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom.

Selektor Mitrović izvršio je prozivku, igrači obavili lekarske preglede i spremni su za treninge u Bemaks areni u Podgorici.

Pripreme su danas počeli Nikola Ivanović, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Nemanja Vranješ, Suad i Sead Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović i Blagota Sekulić. Rezerve na spisku su Jovan Kljajić, Marko Simonović, Pavle Đurišić i Igor Drobnjak.

– Očekivanja znaju svi, idemo kao što smo krenuli i u celokupni projekat kvalifikacija, sada i takmičenja. Tiho i optimistički, pripremajući se za svakog narednog protivnika. To je naš moto i filozofija. Zahvalan sam momcima, u svoje ime i u ime federacije, što su se svi odazvali pozivu. Želim da nas posluži zdravlje, da se borimo kao što smo do sad u svim situacijama – rekao je Mitrović.

Blagota Sekulić će kao kapiten predvoditi Crnu Goru u Kini, a nastup na Svetskom prvenstvu gleda kao na krunu njegove reprezentativne karijere.

– Motiva ne fali. Nadam se da će nas zaobići povrede, da će sve proći kako treba. Cilj je proći grupu. Ne možemo bilo šta da obećamo, već da se kao do sada borimo, trudimo i pružimo sve od sebe.”

Bojan Dubljević i Derik Nidam naknadno će se priključiti pripremama, a na prozivci je bio i Nikola Vučević, jedini NBA igrač iz Crne Gore.

– Mislim da je sjajna stvar za crnogorsku košarku što ćemo igrati prvi put na Svetskom pvenstvu. Nakon Olimpijskih igara to je najveće takmičenje. Ne treba neke specifične ciljeve postavljati, već se posvetiti pripremama. Da pođemo tamo zdravi i kompletni i da pokušamo da napravimo što bolji rezultat,” kazao je Vučević.

Crnogorski košarkaši će trenirati u Podgorici do 1. avgusta, potom idu u Kolašin. Tokom boravka u Kolašinu odigraće i prijateljski meč zatvorenog tipa protiv Asvela, ekipe koju predvodi njihov selektor.

Crna Gora će učestvovati i na dva turnira, od 15. do 17. avgusta u Lionu, a rivali će biti Francuska, Argentina i Brazil. 20. avgusta putuju za Kinu, gdje će od 23. do 27. igrati na turniru sa Iranom, Nigerijom i Poljskom.

FOTO: kscg.me

KATEGORIJE