“Čudan, ali dobar osećaj”

U trenutku kada ga je Srbija konačno „upoznala”, kada je zaslužio mesto u reprezentaciji, viđen ne samo kao igrač za „prozore”, već za mnogo više i baš kada ga je selektor Aleksandar Đorđević „poštedeo” u septembarskom prozoru, jer mu je bio preko potreban u novembru, Dejan Todorović je na prijateljskoj utakmici njegovog novog kluba, Mursije, doživeo tešku povredu kolena.

Sezonu nije počeo, ali će je završiti na terenu. Posle višemesečnog oporavka, sjajno krilo je prošlog vikenda prvi put igralo za Mursiju. Njegov tim jeste izgubio, ali je zbog drugih rezultata ipak opstao u Ligi.
Međutim, Todoroviću je od svega toga najvažnije što je ponovo zaigrao.

– Osećam se malo čudno, ali zadovoljno. Izgubili smo utakmicu, zbog čega mi je žao, ali generalno je bilo dobro – rekao je Todorović, koji je na gostovanju u Burgosu u igri proveo nešto više od četiri minuta, uz jedan skok i dva pokušaja za tri poena – pričao je Todorović na današnjoj konferenciji za medije u Mursiji.

Sve to „za čovečanstvo” jeste mali korak, ali za igrača koji je bio van terena osam meseci, ogroman. Ali, da li će biti na terenu i u poslednjem kolu, u kome Mursija igra protiv Gran Kanarije, u ovom trenutku nije mogao da kaže:
– Ja sam spreman. Igrati pred svojim navijačima je sjajan osećaj, a ja nisam igrao skoro godinu dana. Videćemo dan pre utakmice, kakva je odluka trenera.

Kada je dolazio u Mursiju, Todorović je potpisao dvogodišnji ugovor, s tim da i igrač i klub imaju mogućnost izlaska, posle prve godine. O svojoj budućnosti u ovom trenutku nije mogao mnogo toga da kaže:
– Ne znam kakve planove ima klub. Zbog dugačkog oporavka tokom ove godine, nisam ni mnogo razmišljao o tome.

Iskoristio sam ovu poslednju sedmicu i ovu utakmicu, da budem sa saigračima. Leto je dugačko, ima mnogo vremena da se razmisli šta dalje.

Iako nije mogao da igra, sve vreme je bio uz tim.
– Prvog dana kada sam ponovo mogao da hodam, došao sam u svlačionicu, razgovarao sa drugarima, želeo sam da prenesem energiju i iskustvo koje imam u ovom takmičenju.

Kako je Mursija prebrinula brige oko opstanka, meč poslednjeg kola neće imati rezultatski značaj.
– Mi smo profesionalci i svaku utakmicu igramo kao da je najvažnija. To je prilika da zajedno proslavimo.

KATEGORIJE