Danilović, Majstorović i Stojačić o ambicijama Srbije na OI

Predsednik KSS Predrag Danilović nije mogao da sakrije da je jako zadovoljan posle zvanične informacije da su basketa ši 3×3 učesnici Olimpijskih igara

– Ovo je ogroman uspeh za Košarkaški savez Srbije i kompletnu srpsku košarku, za sve ljude koji su poslednjih godina angažovani u našoj 3×3 košarci! Ponosan sam na igrače koji su nosili i koji nose dres naše države, osvajaju medalje na svetskim i evropskim prvenstvima i koji su sigurno najzaslužniji što se Srbija direktno plasirala na Olimpijske igre 2020. Verujem da će naši momci napraviti dobar rezultat u Tokiju – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Jedan od najboljih igrača na svetu Dejan Majstorović svestan je koji je cilj postavljen pred reprezentativce Srbuje:

– Sada je i zvanično obezbeđeno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a zasluge za to pripadaju svim igračima i ekipama iz Srbije koji postižu sjajne rezultate širom sveta, kao i Košarkaškom savezu Srbije koji je organizovao veliki broj fenomenalnih turnira ove i prethodnih godina. Svi smo, naravno, presrećni što ćemo igrati sledeće godine u Tokiju. Kao i uvek kada se igra za reprezentaciju Srbije cilj je medalja. Uveren sam da ćemo važiti za favorite za osvajanje medalja na Olimpijskim igrama. To nam je svakako najbitniji turnir sledeće godine i sve ćemo podrediti tome jer želimo da osvojimo medalju u Tokiju.

I Stefan Stojačić ima jasan cilj:

– Presrećan sam što smo ostvarili plasman na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Mislim da je to nešto što je donekle bilo očekivano, ali je svakako ova godina bila najvažnija i jedina važna za to. Sada smo kao federacija na kraju godine definitivno zauzeli prvo mesto i time ostvarili direktan plasman na Olimpijske igre sledeće godine. Predstoji nam sada spremanje za to takmičenje i borba za to mesto u reprezentaciji koja dolazi iz države koja dominira u ovom sportu. Svakako smo mi i glavni pretendenti za neku od medalja, ali na samim OI neće biti lako, jer će se sve reprezentacije maksimalno fokusirati na taj turnir.

KATEGORIJE