Davitkov: Klubova je mnogo, reprezentacija je samo jedna

Klupski ceh zbog reprezentativnih obaveza tokom novembarskog prozora prvi je platio trener Jordnačo Davitkov. Iako je dobio dozvolu od uprave Banijasa da vodi reprezentaciju Makedonije u pretkvalifikacionim mečevima za Evrobasket 2021 protiv Slovačke i Švajcarske, kada se vratio u Ujedinjene Arapaske Emirate sačekalo ga je neprijatno iznenađenje.

– U Skoplje sam doputovao sa dozvolom Banijasa i željom da dobro počnemo pretkvalifikacije. U međuvremenu došlo je do promene menadžmenta kluba koji je jednostrano rešio da raskine ugovor, bez obzira što po propisima FIBA imam pravo da dođem i predvodim reprezentaciju. Potom mi je ponuđeno da ostanem kao glavni savetnik, što nisam prihvatio, jer ne mogu da sarađujem s ljudima čiji je cilj bio da me spreče da budem deo nečega što je za mene svetinja – reprezentacija – rekao je Davitkov sa makedonski „Sport1“ .

Iako je ostao bez klupskog aranžmana, Davitkov nema dilemu da li će sa nacionalnim timom da nastavi proboj ka Evrobasketu 2021.

– Klub može da raskine ugovor jer sam vodio reprezentaciju i ja poštujem njihovu odluku. Ali, opet i da sam znao da će tako da postupe, uradio bih isto. Klubova je mnogo, ali reprezentacija Makedonije je jedna – dodao je Davitkov.

KATEGORIJE