Đentile se vratio kući

Posle sezone u Španiji, gde je igrao za Estudijantes, Alesandro Đentile (26, 201) se vraća u domovinu, u Evrokup! Reprezentativac Italije u sledeće dve sezone nosiće dres Trenta, objavio je klub sa severa Italije.

Prošle sezone u dresu “studenata” iz Madrida, Đentile je imao prosek od 15,2 poena, 4,1 skoka i 1,6 asistencija, letos je bio deo italijanskog nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je imao prosek od 8 poena, 2,8 skokova i 1,8 asistancija.

Đentile je poslednji put u Seriji A igrao u sezoni 2017/18, kada je bio član Virtusa iz Bolonje, koji se i ovog leta pominjao kao moguća destinacija za iskusnog beka, ali je sve ostalo samo na pričama. U domovini je igrao još za Olimpiju iz Milano, dok je u profesionalne vode uplovio u Benetonu iz Treviza.

Baš kao što je rekao i trener Trenta, Nikola Brienca, Đentile je još mlad, ali ima ogromno iskustvo na najvišem nivou. To konkretno znači – u Evroligi je odigrao 71 utakmicu u dresu Milana i još devet kao član Panatinaikosa, u Evrokupu je odigrao 25 mečava, kao član Treviza, i još četiri u dresu Milana.

FOTO: FIBA

KATEGORIJE