Dilejni kod Pešića, opet!

Malkom Dilejni (30, 191) sledeće sezone nosiće dres Barselone. Kako je klub objavio, ostalo je samo da iskusni plejmejker obavi lekarske preglede, posle čega će biti potpisan ugovor. Tim je stavljena tačka na spekulacije koje su trajale celo leto, vezano za to gde će odlični organizator igre nastaviti karijeru.

Dolazak u Barselonu, znači i povratak Dilejnija u Evroligu, posle sezone u NBA, gde je igrao za Atlantu, kao i posle epizode u Kini, gde je u dresu Guangdong Tigrova odigrao 37 utakmica, i imao prosek od 19,4 poena, 6,1 skoka, 5,6 asistencija i 2,3 ukradene lopte na svakom meču.

Takođe, ovo će značiti da će Dilejni ponovo sarađivati sa Svetislavom Pešićem, kod koga je igrao u sezoni 2013/14, kada je u dresu Bajerna bio MVP Bundeslige.

Podsećamo, Dilejni je poslednji put u Evroligi igrao u sezoni 2015/16, kada je Lokomotivu Kubanj odveo na fajnal-for Evrolige.

Inače, Barselona je na tržište morala da izađe zbog povrede Toma Ertela, kome predstoji višemesečna pauza. Prethodno su u klub stigli: Aleks Abrines, Brendon Dejvis, Kori Higins i Nikola Mirotić, dok su ugovore produžili Viktor Klaver, Adam Hanga i Toma Ertel.

KATEGORIJE