DIMAKOPULOS NA PROBI U PARTIZANU

Džejmi Skin zbog visokog krvnog pritiska nije uspeo da prođe zdravstvene preglede, pa je Partizan bio prinuđen da uradi jedini ispravan potez i otkaže ugovor. Istovremeno crno-beli su se dali u potragu za drugim centrom, a kao prva opcija je Janis Dimakopulos (24, 218cm) diplomac Univerziteta Kalifornija Ervajn, koji će biti na probi u Humskoj.

Pre odlaska u SAD, visoki Grk rođen u Patri, košarkaški se četiri godine obrazovao u Panatinaikosu čiji je juniorski tim osvojio nacionalnu krunu (2012), a Dimakopulos beležio 15 poena, 11 skokova 4 aistencije i 1 blokadu po meču. Bio je član kadetske i juniorske reprezentacije Grčke. Međutim, pre potpisivanja profesionalnog ugovora sa „zelenima“ izabrao je da uzme đačku knjižicu jedne srednje škole u Los Anđelesu, kao stepenik ka NCAA.

Od četiri kodine koliko je proveo na fakultetu smeštenom u istoimenom gradu, Ervajnu, jednom od najpoželjnijih za život u SAD, najviše se istakao u poslednjoj kada je beležio 10.92 poena 4.11 skokova i 1.14 po utakmici.

Inače, njegov otac Dimitris Dimakopulos (2010 cm) nosio je dres Kalitee, Panatinaikosa, Apolona i PAOK, a bio je i član reprezentacije Grčke koja je osvojila deseto mesto na Svetskom prvenstvu 1986. Sin je povukao na oca visinu, ali i meku ruku.

KATEGORIJE