Dinamik gost Mege na oproštaju reprezentativaca

Kao što je njegov trener, Miro Alilović, odmah posle utakmice i zahtevao, Dinamik je već zaboravio težak poraz od Partizana i okrenuo se novim izazovima. Prvi od dva meča koliko je ostalo do kraja Superlige, Dinamik će igrati sutra od 20 časova, protiv Mege.

Biće to i poslednji meč za Tomu Vasiljevića i Lazara Grbovića, u ovoj sezoni, jer već u ponedeljak putuju na pripreme U19 reprezentacije za učešće na Svetskom prvenstvu na Kritu. Inače, osim njih dvojice, Dinamik je reprezentacijama  dao još petoricu igrača, svi oni će se takmičiti u tri različite selekcije. To su: Stefan Dabović (selekciju Srbije do 16 godina), Đorđe Đorđević (do 18 godina),Vuk Vulikić (do 20 godina), dok su u selekciji do 19 godina, čak četvoricakošarkaša ekipe sa Dorćola – uz Vasiljevića i Grbovića, to su još Nemanja Kostić i Vladimir Radomirović.

Pred novi superligaški meč, Toma Vasiljević, je istakao:
– Srećan sam što sam dobio priliku da igram protiv Partizana, našeg najtrofejnijeg kluba. Takvo iskustvo će mi puno značiti u nastavku karijere. Utakmica protiv Mege je jako bitna za nas, moramo da pokažemo mnogo više energije od starta i ako svedemo greške na minimum i uspemo da odigramo koncentrisano 40 minuta, siguran sam da možemo ostvariti pobedu – rekao je Vasiljević.

 

Lazar Grbović je istakao značaj utakmice protiv Mege:
– Ekipa Mege je zaista kvalitetna i ne smemo ući mekano u utakmicu na način na koji smo to uradili protiv Partizana. Moramo da zaustavimo njihovu tranziciju i ofanzivni skok ukoliko želimo da dođemo do pobede. Pobedom ostajemo u igri za plej-of, tako da ćemo dati sve od sebe da dođemo do nje.

Dinamik i ovu utakmicu igra oslabljen bez standardnih prvotimaca Glišića, Vulikića i Savkovića koji će odsustvovati zbog povreda.

FOTO: KK Dinamik

KATEGORIJE