Dinamik jači za Akaja

Ekipa Dinamika biće jača za Merta Akaja (19, 199cm). Član mlade reprezentacije Turske koja je nedavno osvojila šesto mesto na Evrobasketu za igrače do 20 godina na kojem je Akaj imao prosek od 10 poena, 4.7 skokova i 3.3 asistencije dolučio je da karijeru nastavi na Dorćolu.

Mladi bek rođen u Istanbulu gde je u Darušafaki napravio prve košarkaške korake, pažnju evropske, pa i svetske javnosti skrenuo je kao učesnik tadašnjeg NBA kampa u Trevizu 2016. godine, a zatim i kao član kadetske reprezentacije Turske s kojom je istog leta osvojio evropsku brzonu. Godinu dana kasnije, kao junior je stigao do polufinala EP za igrače do 18 godina, da bi posle odličnih izdanja na juniorskom turniru Evrolige u Minhenu (18.25p, 7.25sk, 6.5as, 1.75uk po meču)  veliko interesovanje za njega pokazala četiri prestižna koledža: Stenford, Džordžija Tek, Perdju i Sent Džons.

Ipak, Akaj je odlučio da ostane u Evropi, odnosno potpiše profesionalni ugovor sa matičnim klubom, Darušafakom, u čijem dresu je pisao prve minute u Evroligi…

KATEGORIJE