ĐORĐEVIĆ: ODIGRALI SMO DOBRIH 38 MINUTA

Reprezentacija Srbije je pobedom nad Grčkom završila seriju pripremnih utakmica za Evrobasket. Bez od ranije povređenog Nemanje Nedovića, Nikole Kalinića koji ima problema sa povredom leđa, Stefana Jovića i Vladimira Lučića, koji večeras nisu igrali, “orlovi” su savladali domaćine dobre igre u značajnom delu meča i završnice u kojoj su ispustila veliku prednost i protivniku pružili priliku da napravi neverovatan preokret. Na “minus 14” tri minuta do kraja, Grci su stigli na dva poena zaostatka i imali dva slobodna bacanja 22 sekunde pre kraja. Tanasis Adetokumpo je promašio oba puta, ali je posle borbe za loptu, ona pripala Grcima, koji u poslednjem napadu ipak nisu uspeli da pogoed za produžetak ili pobedu.

SRBIJA – GRČKA 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23)

SRBIJA: Mačvan 3, Bogdanović 11, Kalinić, Milosavljević 17, Birčević 5, Štimac, Nedović, Lazić 7, Micić 2, Gudurić 6, Jović, Kuzmić 9, Marjanović 9.

GRČKA: Kalates 8, Burusis 13, Slukas 15, Larencakis, Papajanis 4, Printezis 7, Papanikolau 8, Mandzaris 6, Agravanis, Papapetru 2, Bogris, Adetokumpo 2.

– Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam sa mnogo stvari zadovoljan. Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Jovića koji su bili izuzetno opterećeni u seriji dosadašnjih pripremnih mečeva. Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobedu. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju posle 14 razlike u završnici. Nije smelo da bude toliko driblinga, toliko brzih, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmah posle utakmice, oni to znaju i takve stvari ne smeju da nam se ponavljaju na Šampionatu – rekao je selector SRbije Aleksandar Đorđević.

Reprezentacija Srbije vraća se u Beograd u subotu popodne, gde će trenirati do 30. avgusta i polaska u Istanbul, na Evropski šampionat

KATEGORIJE