ĐORĐEVIĆ: POLAKO, OVO JE NOV TIM

Posle pobede nad Rusijom u 2. kolu turnira u Hamburgu (85:75), selektor Srbije Aleksandar Đorđević imao je šta da analizira

Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle jučerašnjeg meča sa Poljskom, ušli smo u ritam mečeva koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj. Odigrali smo 30-ak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u tih 10 slabijih minuta, dosta grešili i puno poena poklonili protivniku, što ne smemo sebi da dozvolimo na Šampionatu.

Đorđević ne krije da ga hrabri pristup izabranika

Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, pa smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za sutrašnju utakmice sa domaćinom Nemačkom, koja se igra u ranom terminu. Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru.

KATEGORIJE