ĐORĐEVIĆ UPOZORAVA IGRAČE

Ubedljiva pobeda protiv univerzitetske selekcije u prvom pripremnom susretu nije zavarala selektora Aleksandra Đorđevića, koji je svestan i mana, koje je pokazao njegov tim.

– Što se tiče mojih igrača, pod hitno moraju da shvate gde su, da ne razmišljaju o individualnim stvarima, već o onim individualnim karakteristikama kojim mogu da pomognu ekipi. Da to pre svega ide na teren. Ne treba niko od njih nikome lično da dokazuje, već jednostavno da igra i da ima kvalitet kad je na terenu… – rekao je Đorđević.

Kao jedan od pretedenata na najviši plasman na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, ovaj tim ima podignute određene lestvice.

Đorđević je pohvalio i momke iz univerzitetskog tima.

– Pokazali su da imaju talenat, ponos i da zaslužuju ovaj dres. Zbog toga sam srećan. Reći ću im da je pre tri godine jedan igrač univerzitetske bio pozvan za naše pripreme. To sam rekao i Đokoviću na terenu. Da se zamisle malo, jer i to može da se desi. Nek se ne iznenade.

Problemi sa povredama muče Simonovića i Nedovića.

– Videli ste imamo neke manje povrede koje smo vrlo blizu da rešimo, a sa drugih par nisam veliki optimista, s obzirom na to da je zdravlje uvek na prvom mestu. Otprilike znamo situaciju, ali čekamo šta će sa Nedovićem da se desi, još desetak dana, analize i pregled, da bismo ustanovili. Povreda nije jednostavna i to je negativna stvar kod obojice – zaključio je Đorđević.

KATEGORIJE