Dunav iz Apatina na međunarodnom turniru u Rumuniji

Košarkaši u kolicima Dunava iz Apatina putuju danas na prestižni međunarodni turnir MARIA u Oradei, u Rumuniji, gde će predstojećeg vikenda predstavljati Srbiju.

Posle istorijskog uspeha na EP u Sofiji, na kome su obezbedili plasman u viši rang takmičenja, u B diviziju, i letnjeg odmora, Savez košarkaša u kolicima učešćem na ovom turniru započinje novu sezonu. Prošle godine, Srbiju je na turniru u Oradei predstavljala ekipa beogradskog Singidunuma, koja je i osvojila trofej.

Ovoga puta Srbiju će predstavljati Dunav iz Apatina, koji će predvoditi kapiten reprezentacije i srebrni iz Sofije, Goran Vezmar, a sa njim u Dunavu su još reprezentativci Damir Silađi, Željko Likić, Filip Jovanović i Zoran Jeremić, kao i igrači Aleksa Koruga i Siniša Borić. Njihov trener je Saša Biljetina.

Na turniru će, uz domaćina – ASP Oradee i Dunava iz Apatina, učestvovati i SKG Rolling Chocolate iz Nemačke i Mercator iz Ljubljane.

Turnir će u subotu, 24. avgusta, od 10.15h otvoriti meč SKG Rollinga i Merkatora, dok će se drugi meč, između domaćina ASP-a i Dunava igrati od 12.00, uz direktan TV prenos. Meč za treće mesto biće na programu u popodnevnim satima, kao i finale (15.30).

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima osvojila je drugo mesto na nedavnom Evropskom prvenstvu C divizije u Sofiji, i tako se plasirala u viši rang takmičenja, čime je ostvarila najbolji rezultat u ovom sportu za Srbiju.

KATEGORIJE