Džamon Gordon završio karijeru

Džamon Alfred Lukas Gordon odlučio je da završi profesionalnu karijeru. Ostaće zabeleženo da je američki bek koji je 18. jula napunio 33 godine, poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrao za italijansku Pistoju protiv Pezara i da je na oproštaju od košarke pobedio.

Igrač rođen u Džeksonvilu (Florida), odlučio se na penziju pošto kako je sam priznao telo više ne može da izdrži svakodnevne treninge. Gordon je studirao na univerzitetu Virdžinija Tek, ali nije uspeo da skrene pažnju NBA klubova i nije bio draftovan 2007. godine. Ipak, po mnogima tokom studija on je činio najbolji bekovski tandem Atlatnik koust konferencije zajedno sa Zabijanom Doudelom. Ostaće zabeleženo da je drugi igrač u istoriji ovog koledža po broju asistencija i ukradenih lopti, a 2007. godine je bio i najbolji defantivac ACC.

Gordon je čitavu profesionalnu karijeru proveo u Evropi, iako je u nekoliko navrata pokušao da se preko Letnje lige i trening kampova dokpa NBA. Počeo je u Antaliji, nastavio u Kelnu, bio je kratko i igrač Splita (2009. godine). U grčkoj je igro u za Marusi, a sa Olimpijakosom je 2011. godine osvojio i Kup Grčke. Usledila je selidba u Tursku gde je braio boje Galatasaraja, Anadolu Efesa i Darušafake. Posla pauze zbog povrede odlučio je da se vrati košarci, pa je tokom 2017. godine igrao za Aris i konačno Pistoju.

KATEGORIJE