Dženkins: Nismo imali rešenje za Tavaresa

Nedostajali su Crvenoj zvezdi poeni Čarlsa Dženkinsa. Imao je iskusni bek standardno dobar doprinos u defanzivi, ali ne i u ofanzivi. Svestan je toga i sam.

– Igrao sam očajno, moram prvo to da kažem – započeo je Dženkins razgovor sa novinarima.

Potom je analizirao meč.

– Nismo ni mi ni oni bili dobri u prvom poluvremenu, ali smo i pored toga imali samo šest poena zaostatka. U trećoj deonici smo bili zantno bolji, Bili je bio “vreo”, pogodili smo neke šuteve.

A, onda je usledila i poslednja deonica.

– Počeli su da nas “seku” i da daju koševe. Tavares je bio neprelazan. Nismo uspevali da pronađemo način da postižemo poene. Ili nam je udarao “rampe” ili nam je otežavao šuteve.

Nastavio je sa pohvalama na račun centra Madriđana.

– Real je jedan od najboljih napadačkih timova i teško ih je zaustaviti kada uđu u ritam. Čak i kada su promašivali, Tavares je bio pod košem i hvatao ofanzivne skokove. Nešto slično kao mi kada smo imali Bobija Marjanovića. Kada se “parkira” u reket teško je uraditi bilo šta protiv njega.

Na pitanje novinara kako proći Tavaresa onda kaže:

– Da i ostale ekipe to znaju onda bi svi to koristili. Mi nismo ekipa koja se zadovoljava šutevima sa distance. Volimo da idemo unutra i on nam je to neutralisao. Napravio je veliku razliku – zaključuje Dženkins.

KATEGORIJE