Džikić: Okreneš glavu, primiš dve trojke

Pošto je seo pred novinare, ali pre bilo kakve priče o utakmici, Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, je čestitao Partizanu. Za svoj bivši klub je rekao da je „vrlo težak protivnik”.

Dovoljno je da okreneš glavu i već si primio dve trojke – slikovito je dodao Džikić, verovatno misleći na početak drugog poluvremena, kada je Partizan baš sa dve trojke Vilijams-Gosa počeo povratničku seriju.

Još malo se zadržao na crno-belima:

Kad rašire igru sa Andrićem ili Čakarevićem na četiri, pa još ako je Miler ovako raspoložen… Stvarno smo se trudili oko njega, ali on čovek ide gde hoće. Veoma neprijatan igrač.

Šef struke Budućnosti je dodao da je zadovoljan pobedom, ali da su mu zasmetala dva momenta – početak prvog i trećeg perioda, kada je njegov tim lako prosuo dvocifren kapital.

– Posle onog vođstva na početku, znao sam da Partizan mora da se vrati, jer je to vrlo, vrlo dobar tim. Ali, nije mi se svidelo kako smo otvorili treću četvrtinu. Prosto, dopustili smo da se dese stvari za koje smo znali da će se desiti. Sa Partizanom ne možeš da igraš tako.

Na konstataciju novinara da je čitava centarska linija Budućnosti dala deset poena, Džikić je uzvratio objašnjenjem da je Partizan širio igru, da su igrali protiv Šalića, Veličkovića, Čakarevića i Gavrilovića, i da je on zadovoljan kako je to izgledalo.

– Barović i Nikolić su reprezentativci Crne Gore, jel treba da im kažem da nisu dovoljno dobri. Uostalom, zadovoljan sam tabelom. To je jedino važno.

Budućnost ove sezone ima dosta problema sa povredama, što Džikiću dodatno otežava posao.

– Mi nemamo novca, niti je to naš pravac, da idemo okolo i kupujemo igrače na mesec ili dva. Zato sam odlučio da ne razmišljam o tome.

KATEGORIJE