Enis: Zvezda je veliki korak u mojoj karijeri

Novi košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis odradio je danas obavezne lekarske preglede i zadužio opremu s brojem 31 na početku dvoipogodišnjeg ugovora s crveno-belima.

– Vrlo sam uzbuđen dolaskom u Zvezdu, što je veliki korak napred u mojoj karijeri. Doći u veliki klub, sa velikom košarkaškom kulturom i strašću je svojevrsni blagoslov za mene. Jedva čekam da se pridružim momcima – rekao je za zvanični sajt Zvezde Enis koji će prvi trening odraditi sa novim saigračima sutra, po povratku tima iz Zagreba.

Ciljevi Zvezde su najviši, ali Enis ne oseća pritisak.

– Navijači su ti koji čine utakmicu uzbudljivom, atmosferom koju prave na tribinama. Mnogo se priča o tom pritisku kada igraš u velikom klubu, ali ja gledam na drugačiji način. Košarka je zabavna igra, a moje je da radim izuzetno naporno svaki dan, na treninzima, utakmicama i pomognem timu da pobeđuje.

Kao igrač Mega Bemaksa Enis se prethodnih meseci upoznao sa situacijom u ovdašnjoj košarci.

– Dolazak u Crvenu zvezdu u tom smislu je ostvarenje sna: doći u Evropi i naći se na najvišem nivou, igrati Evroligu, boriti se za pobede i trofeje u ABA ligi. Ali, s druge strane, ne želim da razdvajam utakmice na velike i male i da postavljam sebi dodatni pritisak. Ponavljam, dokle god igramo čvrsto, mnogo radimo, verujem da će sve biti dobro.

Enis je dodao da će mu, kao svakome ko dolazi u novu sredinu u kojoj ga očekuju novi trener, saigrači i drugačiji sistem, biti potrebno vreme za adaptaciju.

– Dok sam bio na koledžu shvatio sam neke stvari, znam kako da se adaptiram, menjao sam i koledž tokom studentske karijere. Moraš da gradiš odnos sa svima na terenu i van njega. Neće doći sve sa jednom utakmicom, ali tu sam i imaću vremena da se adaptiram i pokažem se u pravom svetlu – objasnio je Dilan koji nije zaboravio da se zahvali navijačima crveno-belih na dobrodošlici. – Video sam tokom vikenda, putem društvenih mreža, svu podršku kada je objavljeno da sam igrač Zvezde. Hvala im. Jedva čekam da obučem dres i predstavljam klub na najbolji način.

KATEGORIJE