FIBA predviđa – Srbija i Amerika za zlato u Kini

Oko dve nedelje su ostale do početka Svetskog kupa u Kini, a FIBA je objavila zanimljivu rang-listu na svom zvaničnom sajtu (“Power ranking list”).

Vodili su se hipotetičkim situacijama i mogućim duelima u Kini, odnosno “ukrštanjima” grupa. Tako je naveden i primer da recimo među 16 timova nisu mogli da se nađu Kanađani, Australijanci i Litvanci, jer su sva tri tima u grupi H.

Prema njihovoj listi na prvom mestu je selekcija SAD.

– Nijedna ekipa nije osvojila tri zlata na Svetskim prvenstvima, a Amerikanci imaju priliku da budu prvi koji su u tome uspeli. Dok ne pokažu neki znak slabosti na pripremnim mečevima oni ostaju prvi favoriti za titulu. Srbija izgleda dobro i deluje da bismo mogli da gledamo reprizu finala sa SP 2014. godine i sa Olimpijskih igara 2016. godine – navodi se u objašnjenju.

Odmah ispod njih su puleni Aleksandra Đorđevića.

– Za bilo koji drugi tim bi povreda Miloša Teodosića bila težak udarac. Za Srbiju je to samo bio znak da ubace u veći stepen prenosa i da postignu 95 poena protiv Litvanije u Kaunasu. Dali su isti broj poena Finskoj, postiglisu 97 protiv Borca u Čačku. Pronaći će način da postignu koš, što ne treba da iznenađuje pored imena poput Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i ostalih na koje računa selektor Đorđević.

Iza njih su Grčka, Španija, Francuska, Australija, Argentina, Nigerija…

KATEGORIJE