FMP potpisao džina iz Nigerije

Nigerijac Majkl Odžo (24, 216) potpisao je višegodišnji ugovor sa FMP Železnikom, saopštio je taj klub.

Reč je o centru koji stupa u profesionalne vode nakon četiri godine provedene na univerzitetu Florida stejt. Tamo je prošle sezone beležio 4,9 poena i 3,2 skokova za prosečno 12 minuta provedenih na terenu, s tim da je realizaciju slobodnih bacanja popravio sa oko 40 odsto u prve tri sezone, na impresivnih 80 odsto.

“Ovo je još jedan iz plejade talentovanih košarkaša koji dolazi u FMP, po sličnom projektu kao Australijanac Džona Bolden. Bivši član čuvenog NCAA koledž programa Florida Stejt, igra na poziciji centra, visok je 216 centimetara i težak 132 kilograma. Smatrao se jednim od fizički najdominantnijih centara u ACC diviziji i celoj NCAA ligi, a njegova igra najviše dolazi do izražaja u reketu, na poziciji dominantnog centra”, objavio je FMP.

Odžo je u SAD postao poznat i po tome što je kompanija “Najki” uložila 15.000 dolara u novu spravu, kako bi baš za njega proizvela dovoljno udobne patike. Osim što je ekstremno veliko, njegovo stopalo ima i specifičan oblik, pa standardne mašine nisu mogle da “završe posao”.

Novi centar FMP-a nosi patike broj 55, kao Šakil O’Nil, dok su trenutni rekorderi NBA lige u tom domenu Bruk i Robin Lopez, sa patikama broj 53.

Vicešampion Srbije naveo je i da će se Majkl Odžo priključiti pripremama tokom sledeće nedelje.

U Železnik su u aktuelnom prelaznom roku stigli još Stefan Pot, Božo Đumić, Nemanja Nenadić i Amerikanac Maverik Rouan.

KATEGORIJE