FOCIS: GOTOVO JE!

Trostruki osvajač Evrolige Antonis Focis (36) saopštio je da završava profesionalnu karijeru, ali da neće u potpunosti napustiti košarku. Sa reprezentacijom Grčke on je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. godine, na Evropskom prvenstvu 2005. godine osvojio je zlatnu medalju i 2009. godine bronzanu. U Panatinaikosu je proveo 12 sezona, osvojio tri Evrolige 2000, 2009, i 2011. godine kao i 10 titula šampiona Grčke i šest Kupova. Focis je u Real Madridu proveo dve sezone i osvojio titulu prvaka Španije 2005. godine.

Počeo sam sa 16 godina u Panatinaikosu i na parketu sam proveo 20 godina. Voleo sam zeleni dres, nikada ga nisam skrivao, nikada ga nisam prodao. Imao sam sreće da igram u NBA ligi i drugim velikim klubovima u Evropi. Na ličnom nivou postao sam otac i taj osećaj ne može ni sa čim da se poredi – rekao je Focis.

Kako sam priznaje odluka nije doneta na prečac.

Nakon mnogo ražmišljanja odlučio sam da je vreme da završim karijeru. Dao sam ono što sam mogao da dam, a pošto mi nije namenjeno da se penzionišem kao igrač Panatinaikosa ne bih želeo da nastavim da igram profesionalno u nekom drugom grčkom ili evropskom klubu, rekao je Focis.

Betmen će nastaviti da igra amaterski u svom prvom klubu Ilisijakosu.

Nastaviću da igram na amaterskom nivou i odlučio sam da igram ove godine u Ilisijakosu, koji je moj prvi klub, a povezan je sa mojom prošlošću i mojim ocem, kazao je Focis.

KATEGORIJE