Gavrilović o meču, povredama, promenama u rosteru i Deriku Braunu

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović govorio je potpuno otvoreno o svim problemima sa kojim se Zvezda suočila na meču protiv Real Madrid.

– Čestitam Realu. Igrali su dobru odbranu 40 minuta. To je bio naš najveći problem. Platili smo to u poslednjoj četvrtini. Zadovoljan sam reakcijom igrača u trećoj četvrtini, ali smo platili cenu njihove odlične odbrane, presinga i želje. Ta poslednja četvrtina je rezultat onoga što se dešavalo tokom prvih 30 minuta. Želimo da kod kuće ubrzamo igru. Bili smo oslabljeni ne igranjem Čovića, a to je uticalo na Lorenco Braun mora da igra “prekovremeno”. Čović je povredio koleno, istegao je ukršteni ligament na treningu. Biće potrebno nekoliko dana da znamo šta je. Davidovac ima bol u leđima i mora da sanira tu upalu. Lazić je dobio udarac u nos, imao je krvarenje, ali je bio spreman da se vrati. Ipak, pokrio ga je Dobrić – objašnjavao je Gavrilović.

Složio se trener Zvezde sa konstatacijom da njegovi igrači nisu bili dovoljno agresivni u skoku.

– U prvoj četvrtini je bilo situacija gde smo bili stegnuti bilo je situacija gde nije bilo nikoga na skoli u napadu. Tavareš često hvata skokove u napadu, Garuba je agresivan i morali smo više da ih osujetimo. Pokušao sam izmenama. Nije opravdanje, ali četiri utakmice su ostavile trag. Perperoglu se nije osećao najbolje, Dženkins zbog faulova nije bio dovoljno agresivan. Posle njihovih 9-7 u šutu za tri u poslednjoj četvrtini to ode na veću razliku.

Govorio je Gavrilović i šta je potrebno da bi Zvezdina igra bila raznovrsnija

– Treba nam svežina, izmena na plejmejker, agresivnost na piku… Znamo kakva je sezona, zadaci i teškoće… Samo radom možemo da podignemo formu, uz rotacije igrače koji se troše.

O “promenama u rosteru”, Gavrilović nije želeo da govori iz kako je rekao “očiglednih razloga”, ali je zato govorio o situaciji sa Derikom Braunom

– Derik Braun čeka dva specijalistička pregleda pre nego što dobije zeleno svetlo da se vrati na treninge. U pitanju je povreda kolena, a treba i da se vrati u formu.

KATEGORIJE