Gledanost NBA lige porasla za 32% u odnosu na prošlu sezonu

Nije bilo dileme koliko će interesovanje izazivati NBA sezona 2017/2018. Burno leto i transferi Kajrija Irvinga, Ajzeje Tomasa, Krisa Pola, Pola Džordža, Karmela Entonija, Gordona Hejvorda podigli su veliku prašinu u kojoj se traži tim sposoban da sruši dominaciju globalno najpopularnijeg Golden Stejta. Istovremeno je stigao i novi talas uzbudljivih igrača koji je reanimirao najveća tržišta kao što su Los Anđeles, Njujork i Filadelfija (tri od četiri najveća u SAD).

Zato ne iznenađuje informacija koju je nakon istraživanja objavio „USA Today“ da TV rejtinzi nisu bili veći još od sezone 2010/2011 kada je Lebron Džejms prešao u Majami i stvorio supertim na Floridi. Gledanost je skočila za 32 odsto u odnosu na prošlu sezonu i prosečno iznosi 1,4 miliona gledalaca!

ESPN, TNT i NBA TV prenose utakmice najjače lige na svetu, a neki rekordi su već oboreni. Otvaranje sezone – meč između Klivlenda i Bostona – u istoriji mreže TNT nikada nije bilo gledanije (5,6 miliona ljudi), dok je utakmica Golden Stejt – Oklahoma Siti od pre desetak dana najgledaniji meč ligaškog dela sezone u istoriji ESPN.

Popularnost NBA vrtoglavo raste. Pre samo nekoliko godina NFL je bio neprikosnoven na prvom mestu u SAD, bejzbol je sigurno čuvao drugu poziciju… Uoči ove sezone najavljeno je da će NBA ugroziti čak i to prvo mesto.

KATEGORIJE