“Gužva” na treningu Partizana, traži se prvi centar

Na početku priprema Partizana 7. avgusta, na parketu su bila samo četvorica prvotimaca (Andrić, Majstorović, Jovanović, Tanasković) i trojica momaka na probi. Dve nedelje kasnije u SC “Dynamic”, gde crno-beli treniraju pod vođstvom Miroslava Nikolića i njegovih pomoćnika, Nikole Markovića i Ace Matovića, brojno stanje je daleko povoljnije.

Prisutno je 17 igrača, ne računajući Vanju Marinkovića, koji će zbog zdravstvenih problema biti van stroja do septembra.

Sa ekipom je doskorašnji kapiten Novica Veličković, što bi mogla da bude najava njegovog ostanka u Partizanu, novajlije Ijen Bejker i Aleksandar Aranitović, zatim Strahinja Gavrilović i Andreja Stevanović, formalno i dalje članovi Dinamika, na probu je stigao 218 cm visoki Grk Janis Dimakopulos… Sa nekim igračima koji su na probi, uskoro će uslediti rastanak, a priključiće se reprezentativac BiH Obrad Tomić.

“Pošto nam ‘plan A’ nije uspeo, sprovodimo ‘plan B i C’. Okupljamo mlade igrače koji nisu bili interesantni većim klubovima, da im damo šansu da pokažu svoj talenat”, rekao je novinarima Muta Nikolić.

U ponedeljak je prvi trening u Partizanovoj opremi, prvo u teretani, pa sa loptom, odradio Marko Pecarski (17, 208), jedan od nosilaca igre juniorske reprezentacije Srbije, novog šampiona Evrope. On se vratio u domovinu iz Bajerna i čeka da se reguliše njegov status.

“On je naša perspektiva. U seniorskoj košarci će verovatno biti ‘četvorka’, 4/3. Teško da može da nam pomogne u Evropi, ali dobiće šansu, pa ćemo videti”, kaže Nikolić.

Prioritet je u ovom trenutku dovođenje “startera” na poziciji centra, pošto Džejmi Skin nije prošao lekarske preglede i ugovor sa njim je poništen.

“Tražimo igrača 4/5, koji može da igra leđima ka košu, koji zna da da povratni pas, da pogodi sa poludistance. Teško je pronaći takvog za novac koji mi nudimo. Dok ne dobijemo pojačanje, borićemo se sa ovim što imamo”.

KATEGORIJE