Itudis – naravno!

Očekivano! Za najboljeg trenera Evrolige u minuloj sezoni proglašen je Dimitris Itudis, šef struke CSKA, koji se na fajnal-foru u Vitoriji okitio titulom prvaka Evrolige.

– Iako ova nagrada podrazumeva jednu određenu osobu, verujem da je to ustvari nagrada za tim. Mnogo je ljudi koji su dali doprinos u njenom osvajanju i ona pripada svima njima – rekao je Itudis po izboru.

Regularni deo sezone CSKA je završio na prvom mestu sa skorom 29-7, u polufinalu izbacio prošlogodišnjeg šampiona – Real, potom u finalu bio bolji od Efesa.

Ovo je drugi put u pet sezona da Itudis dobija nagradu koja nosi ime jednog od najvećih trenera ikada – Aleksandra Gomeljskog. Njen značaj je utoliko veći, jer dolazi kao rezultat glasanja ostalih trenera Evrolige, sa ograničenjem da niko ne može da glasa za sebe.

Osim što je u sa CSKA u finalu pobedio Efes, Itudis je i u ovom izboru pobedio Ergina Atamana, trenera istanublskog tima, koji je završio na drugom mestu, dok je Šarunas Jasikevičijus završio na trećem mestu.

Itudis se tako pridružio svom dugogodišnjem mentoru, Željku Obradoviću, Pablu Lasu i Etoreu Mesini, koji su do sada više puta birani u izboru za najboljeg trenera Evrolige.

 

KATEGORIJE