Ivković zakazao oproštajni meč

Trofejni jugoslovenski i srpski trener Dušan Ivković (73) zvanično će se oprostiti od košarke revijalnom utakmicom, koja će 20. septembra biti odigrana u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju.

Popularni Duda je odlučio da prestane sa radom još leta 2016, nekoliko meseci posle rastanka sa Efesom, a sada će u saradnji sa Olimpijakosom ispuniti obećanje o “velikoj humanitarnoj utakmici”, na kojoj će okupiti brojne trenere i igrače sa kojima je radio.

“Ovom utakmicom želim da se zahvalim Olimpijakosu, ali i svim mojim bivšim igračima, kolegama trenerima i svim ljudima košarke sa kojima sam sarađivao, a koji su mi omogućili da uživam u svom poslu i radim ono što najviše volim, više od 40 godina. Sve vas pozivam da se tada ponovo okupimo i pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć deci Srbije i Grčke”, poručio je Ivković u saopštenju objavljenom na portalu magazina “Koš”.

Olimpijakos je podsetio da se upravo Ivkovićevom zaslugom “dva puta popeo na Mont Everest evropske košarke”, a misli se na titule kontinentalnog prvaka osvojene 1997. i 2012.

“Gospodin Ivković je u svojoj briljantnoj karijeri proizveo i trenirao beskonačan broj međunarodnih zvezda, kao što su Spanulis, Teodosić, Bogdanović, Hajns, Antić, Printezis, Monja, Hrijapa i drugi, kao i veterane i legende ove igre – Kićanovića, Dalipagića, Galisa, Fasulasa, Hristodulua, Riversa, Paspalja, Divca, Rađu, Kukoča, Petrovića… Većina njih će 20. septembra biti na terenu, jedni pored drugih, tokom velike košarkaške večeri u čast svog velikog učitelja, a prihod od ove utakmice biće dat u dobrotvorne svrhe”, najavio je grčki klub.

KATEGORIJE