Iz Evrolige u Dinamik

Kao što je “Basketballsphere” najavila  Dinamik u nastavak sezone ulazi jači za Merta Akaja. Jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača, prošao je pripremni period sa Dinamikom i posle kraćeg zastoja u administrativnim procedurama, za Dinamik će debitovati u nedelju protiv Borca iz Čačka, u drugom kolu KLS.

Mert ima 19 godina, visok je 196 cm i igra na poziciji plejmejkera. Prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u okviru Evrolige beležio prosečno 11 minuta po meču uz 3 poena po utakmici.

Po potpisivanju utovora, Akaj je za klupski sajt rekao:

– Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj – igranja košarke na najvišem nivou u Evropi. Naš cilj je da sezonu završimo na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igramo košarku kojoj ćemo uživati i mi i publika. Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istanbula i presrećan sam što sam ovde.

FOTO: KK Dinamik

KATEGORIJE