Janković: Različiti tipovi – svi uživaju

Trenutak kada je Nikola Janković dobio loptu na šutu za tri poena, u dramatičnoj završnici meča protiv Igokee, momenat je na kojem bi snažni centar mogao da gradi još veće samopouzdanje i gura napred u sezoni koja se tek zahuktava. Doduše, ovaj Vranjanac očigledno nema problem sa verom u sebe, s obzirom da je opalio trojku i pogodio, za veoma važnu pobedu Partizana u ABA ligi.

Večeras je pred crno-belima okršaj u Evrokupu, prvi pred njihovim navijačima (mada je i u Laktašima Partizan igrao kao na domaćem terenu) a Janković je za “Novosti” pričao o utakmici protiv Tofaša, kao i o trenutku u kojem se nalazi Parni valjak.

– Tofaš je ekipa koja je na okupu zajedno sa trenerom već nekoliko godina. Imaju dobar sistem, taktički su obučeni i sigurno dolaze spremni i motivisani. Pred dolazak u Beograd pobedili su sa 43 razlike u Turskoj. Pre toga su dobili u Evrokupu Limož, tako da su veoma opasan protivnik – poručio je Janković.

Partizan nije izgubio u pripremnom periodu, osvojio je Superkup ABA lige, pobedio u Veneciji i Laktašima.

– Nismo mogli da zamislimo bolji početak. Ekipa deluje baš dobro, na okupu je 12 profesionalaca, koji u svakom trenutku rade ono što se od njih očekuje. Niko ne juri ličnu statistiku. Na svakoj poziciji imamo po dva ili tri kvalitetna igrača, ta velika rotacija je i naša velika prednost. Ne oseća se kada neko uđe sa klupe, niti je startna petorka “zakucana”. U ovako gustom rasporedu, sa mnogo vezanih gostovanja, dugačka klupa je naša snaga.

Na Jankovićevoj poziciji je posebno “neizvesno”. Potpuno ravnopravno se za minute bori sa Mozlijem i Parahouskim.

– Do sada smo se izvanredno dopunjavali, stvarno se ne gledamo kao konkurencija. Potpuno smo drugačiji tip igrača i onda se u zavisnosti od protivnika  “namešta” i naša minutaža. Stvarno je pozitivna atmosfera, svi uživamo.

Partizan na početku igra mnogo više u gostima nego na domaćem terenu. Duel sa Tofašem je redak izuzetak.

– Bolje da to preživimo na startu i onda kasnije kad se bude lomilo da igramo više na našem terenu – smatra Janković. – Verujem da će atmosfera u “Areni”, ako se napuni, biti svetska. Mislim da će ljudi osetiti momenat. Ova sezona bi mogla da bude baš dobra za klub, tako da verujem da će sve to izledati lepo. U Evrokupu niko od nas ne može da tvrdi da ćemo proći grupu, to nam je cilj, a posle ćemo razmišljati dalje.

Janković je promenio mnogo klubova u mladoj karijeri. Sada je konačno prošao kompletne pripreme sa klubom u kojem je i završio prošlu sezonu.

– Poslednjih godina nisam ni sa jedinim klubom imao ugovor na više od godinu dana. Tako da sam svakog leta morao da se adaptiram. Sada mi je olakšavajuća okolnost to što sam ostao, poznajem sistem, trenera Trinkijerija, kod kuće sam…

KATEGORIJE